Vosata (serie)

Vosata is de titel van mijn aankomende serie. Het eerste deel van de serie komt op 12 maart uit! Dit is Vosata I Het Kind van het Licht. De hele serie draait om gebeurtenissen die zich afspelen op en onder het eiland Vosata.

Het eiland is groot. Gemaakt door de Nederlanders natuurlijk. Net zoals Flevoland hebben wij land uit de zee gehaald. Maar deze keer links boven Nederland, verder dan de waddeneilanden. Een oppervlakte zo groot als heel Friesland.

Het eiland is gemaakt ter ere van een beroemd Nederlandse wetenschapper genaamd Vosata Hoonlingeren. Hoonlingeren is dan ook de hoofdstad van het eiland. In de hoofdstad wonen heleboel mensen en zijn veel winkels en bedrijven. In de rand van de stad staan heleboel huizen. Onderandere het huis van Mustle Emuund!

Oetendeburg

Dit is de gemeente het meest noordelijk gelegen op het eiland. Oetendeburg bestaat uit kleine dorpjes en platteland. Vooral de wat rijkere mensen wonen op het platteland in villa’s, met afstand tot de kleine dorpjes zoals Vossega.

Sallingerland

Dit is de gemeente het meest oostelijk gelegen op het eiland. Hier is vergeleken met Tolvert weinig bebouwing, maar wel meer dan in Oetendeburg door de heuvels. De kust is rotsachtig met soms reusachtige kliffen.

Tolvert

Dit is de gemeente het meest zuidelijk gelegen op het eiland.

Langfort

Dit is de gemeente het meest westelijk gelegen op het eiland.

Hoonlingeren

Dit is de gemeente gelegen in het midden van het eiland.